Det er noen ganger slik at livet krever at man må begynne på nytt. Det kan være mange årsaker til dette. Sykdom, seperasjon, dødsfall i nære relasjoner, utbrenthet eller bare rett og slett at man ikke er fornøyd med livet. Jeg ønsker ikke å bli utbrent, det tror jeg ingen vil. Jeg har klokketro på at den rette måten å hindre utbrenthet på er å ha et oppmerksomt nærvær og være åpen for forandring. Hvis du opplever at livet går deg mye i mot eller ting føles tungt over lengre tid, så mener jeg at det er på tide med en forandring.

Et sjansespill

Er du en som liker å satse på pengespill? Spille på spilleautomer som Mega Fortune eller spille poker? Hvis du liker det, så vil du nok være klar til å satse litt før du absolutt må. Det er ikke alle som er like glad i å satse og de venter gjerne ekstra lenge før de gjør en endring i hverdagen. Det er også mange som er svært villig til å satse penger, men de tørr ikke å satse på seg selv.

Derfor skal man ikke undervurdere hvor vanskelig det er å gjøre nødvendige og viktige endringer i hverdagen og livet generelt. Å begynne på nytt er sjelden noe man gjør med lett hjerte og det er sjelden noe man gjør uten å ha brukt mye tid på å tenke på det.

Faren med å hoppe ut i det ukjente

Det store problemet med å gjøre en større endring i hverdagen er selvsagt at man hopper litt i blinde. Du ser kanskje for deg hvor du vil lande, men ingenting er sikkert. Kanskje blir det en krasjlanding eller kanskje du flyr?

Det er selvsagt mye du kan gjøre for å prøve å sørge for at du flyr istedenfor å krasje hardt i bakken. Mye handler om planlegging, samt å jobbe svært bevisst med tankene. Planleggingen handler om det praktisk rundt å begynne på nytt og vil være svært avhengig av livssituasjonen din. Noen må kanskje si opp en jobb eller de må flytte. Noen befinner seg i et samlivsbrudd og blir dermed tvunget til å begynne på nytt.

Så det er vanskelig å lage en plan som passer for alle. Samtidig kan noen stikkord være: realistisk, oppnåelig, plass for uforutsette hendelser og fleksibelt.

Når det kommer til gjennomføring av planen, så er det svært viktig å sørge for at man har gått igjennom de viktigste tankeprosessene. Dette er tankeprosesser som skal hjelpe å sørge for at man er best mulig forberedt. Spesielt er det mental forarbeidet viktig.

Det å begynne på nytt er, uavhengig grunn, krevende. Derfor gjelder det å gå inn i prosessen med åpne øyne og være forberedt.

Tålmodighet

Det er viktig å være tålmodig når man skal igjennom store endringer i livet. Ting tar mye lenger tid enn du tror, uansett om det er snakk om mentale prosesser eller fysiske prosesser eller begge deler. Det kan være svært vanskelig å smøre seg med tålmodighet når alt føles kaotisk rundt seg og det kan være fristende å gå tilbake til det vante. I noen tilfeller så kan det føles som man ikke vil nå de målene man har satt seg. Det er da tålmodigheten blir satt på prøve.